duminică, 23 februarie 2014

ULEIUL DE COCOS - 9 utilizari


Eu am descoperit acum cateva luni uleiul acesta minunat, in clipa in care eram intr-o calatorie de afaceri si una din colegele mele mi-a oferit cadou un borcanas cu ulei virgin nerafinat.

Am devenit dependenta! :) Si mai mult de atat, incerc sa il recomand tututor prietenelor sau sa il folosesc cat mai mult in produsele pe care le fac. Pe langa faptul ca miroase excelent are si foarte multe proprietati.

Am insirat mai jos cum puteti sa il folositi!

1. Lotiune de corp
Puteti folosi cu incredere uleiul de cocos imediat ce iesiti de la dus, va va oferi o sensatie de hidratare intensa si nu veti simti pielea incarcata. De asemenea e foarte bun pentru a calma iritatiile pielii dupa epilat.Incercati: Unt de corp solid 
2. Balsam hidratant de par
Acizii grasi din compozitia sa fac minuni pentru parul deshidratat, incalcit, cu firele despicate.

Aplicare: se freaca uleiul in palme si apoi se aplica de la radacina parului catre varfuri.
3. Demachiant
Poate fi folosit ca demachiant atat pentru fata cat si pentru zona ochilor. Sterge cu usurinta si cele mai incapatanate urme de rimel. Fiind foarte hidratant, aplicat frecvent in zona ochilor poate reduce liniile accetuante ale fetei si chiar si petele cauzate de imbatranire.
4. Crema de noapte 
Acizii grasi cuprinsi in compozitia uleiului de cocos (acid lauric, acid caprilic, acid oleic, etc) restaureaza bariera lipidica a pielii si hidrateaza pe tot parcursul noptii. Cu toate ca nu incarca tenul anumite persoane s-ar putea sa considere aplicarea lui "prea grasa" pentru noapte, in acest caz va recomand sa folositi o crema naturala ce contine in ulei de cocos. Incercati: Crema cu Laptisor de matca & Colagen
5. Balsam de buze
Aplicati uleiul de cocos pe buze atunci cand aveti nevoie. Nu va va dezamagi! In plus, miroase sublim :) Incercati: Balsam de buze Cocos si Portocale
6. Cuticule si Unghii
Pastreaza cuticulele "soft"si le ofera o siguranta datorita proprirtetilor antifungice - mai ales persoanelor care obisnuiesc sa roada pielea din jurul unghiilor, va stiti voi! De asemenea uleiul va intari unghiile dar trebuie mentionat ca nu va ajuta la cresterea lor. Uleiul se poate incalzi desupra unui vas cu apa fierbinte sau puteti folosi o formula speciala ce incorporeaza mai multe ingrediente naturale venite in sprijinul unghiilor cu probleme.
7. Masaj
Expertii recomanda uleiul de cocos a fi folosit la masaj pentru ca nu se absoarbe imediat si efectul sau hidratant dureaza mai mult timp.
8. Calcaie
Aplicat frecvent pe calcaie acestea vor fi hidratate, catifelate si protejate impotriva micozelor datorita proprietatilor antifungice ale uleiului de cocos.
9. Scrub de corp
Daca amesteci uleiul de cocos cu zahar sau sare o sa ai ca rezultat un scrub exfoliant minunat.

Bucurati-va din plin de natura!
 
Nota: Folositi intotdeauna ulei de cocos pur, virgin si nerafinat. Cel procesat are mai putine proprietati si de asemenea faptul ca are o temperatura de topire mai ridicata il face sa nu fie indicat pentru piele. 

Documentatie: 
http://fos.ubd.edu.bn/sites/default/files/2000-Paper2.pdf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu