sâmbătă, 15 februarie 2014

4 Uleiuri "la moda"

Vorbeam zilele trecute cu o prietena care isi dorea sa incerce un ulei cu aplicabilitate mare in cosmetica, genul acela de produs bun la toate. Era foarte curioasa ce ar putea sa isi cumpere si incerca sa faca o analiza SWOT.
A venit inevitabil intrebarea ce ulei aduce cele mai multe beneficii si sa isi merite investitia? Asftel am ajuns sa insiram cateva dintre cele mai cunoscute uleiuri “la moda”. I-am oferit cateva detalii dar mi-am dorit sa o pot ajuta cu adevarat si sa ii ofer informatii reale si nu doar texte comerciale pe care le gasesti pe orice site cu o credibilitate de 20- 30%, drept urmare am inceput studiul.

3 zile mai tarziu am descoperit cele de mai jos. Am oferit si note in functie de calitatile fiecaruia si aplicabilitatea lor pe o scara de 1- 5 ca sa fie mai usoara alegerea.


Uleiul de avocado - NOTA: 3
Are proprietati regenerante si nutritive asupra pielii, contine grasmi mononesaturate si vitamina E si se absoarbe rapid in piele.
Studiile au demonstrat ca folosit in mancare poate creste cantitatile de collagen din piele. Atentie! Doar uleiul nerafinat are aceste proprietati.

Uleiul de argan - NOTA: 3
Este unul dintre cele mai noi uleiuri existente in produsele cosmetice. Din 2004 si pana acum a avut o crestere exponentiala in vanzari. Planta provine din zona de sud-vest a Marocoului, este recoltata manual si datorita prorprietatilor sale are un pret foarte ridicat.
Un ulei emolient folosit imptriva acneei, plin de antioxidanti si vitamine este cunoscut a fi eficient un produs de hidratare a tenului uscat si cu tendinte de imbatranire. Este format 80% din acizi grasi nesaturati impartiti in felul urmator – oleic – 42,8%, linoleic 36, 8%, palmitic – 12%
Cu toate ca are toate premizele pentru a fi uleiul “minune”, studiile facute pana acum nu au concluzionat nimic foarte clar si nu exista inca dovezi ca intr-adevar ar “stopa” imabtranirea tenului. In schimb au fost mentionate ca rezultate: abilitatea de a echilibra  stratul apa-lipide al pielii, cresterea nutrientilor la nivel celulari, stimularea oxigenului intracelular, neutralizarea radicalilor liberi si protejarea testului conjunctiv.

Uleiul de catina – NOTA: 4
Un ulei traditional, folosit si de bunicii nostrii J, bogat in antioxidanti, betacaroten, vitamin - C, D, E, F, K lasa pielea neteda si hidratata, ii confera un nivel ridicat de energie si mai putine riduri.E un ulei foarte bun in preventia arsurilor de la soare, trateaza ranile, taieturile, acneea, dermatita, pielea foarte uscata, eczema. E compus din acizi esentiali grasi – aproximiativ 70% din totalul compozitiei sale si este considerat un antioxidant puternic, regenerativ, util in rejuvenarea celulelor, anti inflamator, blocheaza radiatiile UV.

E foarte eficient si pentru par, ii confera un luciu frumos si pare revitalizat (fara aspect de par fragil sau deteriorat).
           
Ulei de JojobaNOTA: 5
Este un ulei care trateaza deshidtratarea pielii cu o eficienta crescuta. O analiza comparativa a demonstrat ca uleiul de jojoba este numarul 1 in acest domeniu fiind urmat de uleiul de soia la o distanta destul de mare (8,3%), iar pe locul al 5-lea aflandu-se uleiul de avocado.
Cercetaorii au descoperit ca in urma folosirii acestui ulei pielea este mai ferma cu cel putin 45%. Dupa 8 ore de la aplicare uleiul inca lucreaza la nivelul pielii, dupa cateva ore ridurile si liniile pielii sunt reduse cu pana la 26% (observabil la microscop).
Deasemenea cercetatorii de la universitatea din Michigan au descoperit ca anumite bacterii care cauzeaza probleme oamenilor nu pot supravietuii in uleiul de jojoba.

Ajuta la ameliorarea simptomelor mai multor probleme de piele incluzand calcaie uscate, acnee, eczeme, dermatite si psoriasis. Eficienta in tratamentul psoriasisului este foarte crescuta datorita complexului de vitamine B, vitaminei E, zincului, cromului si iodului.
Nu este gras, se absoarbe foarte bine in piele, previne ridurile, pielea lasata si petele cauzate de varsta. Atunci cand cauti un produs care sa iti revigoreze si sa intinereasca tenul poti incerca cu incredere uleiul de jojoba organic. Este complet non – toxic pentru oamenii si nu are nici un efect secundar.  
Gasiti produse cu ulei de jojoba in Magazin

Iuliana, sper ca te ajuta informatiile de mai sus. Spor la cumparaturi. :)

Documentatie:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1676360
http://www.academia.edu/1637348/Physicochemical_characteristics_nutritional_properties_and_health_benefits_of_argan_oil_a_review
www.sanddorn.net/024.doc
http://skincaretherapist.blog.com/2011/06/12/what-researchers-know-about-jojoba-oil/
http://www.coconutresearchcenter.org/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu