miercuri, 26 martie 2014

Mic dictionar de active cosmetice


Totdeauna am avut intrebari legate de activele din produsele cosmetice, uite ca in sfarsit a venit si momentul in care pot sa imi raspund :) si implicit si voua (cel putin la cateva denumiri :))
Asa ca... am creat un mic dictionar explicativ datorita caruia cred ca veti pleca cu cel putin un o ridicare de spranceana. Incepem cu A-C.


Acid hialuronic vegetal – obtinut din glucoza, peptona de soia si extract de drojdie. Se gaseste natural in piele si tesuturi conjuctive. Are capacitatea de a retine apa la nivelul pielii, evitand deshidratarea, ajutand la uniformizare si netezire. Este foarte bine tolerat de orice tip de piele si este eficient in tratamentul primelor riduri.
Acid Salicilic BHA – acid salicilic natural obtinut din coaja salciei negre. Este un antimicrobian forte. Are efecte similare cu acidul salicilic sintetic dar fara a usca si irita pielea.
Acizi de fructe AHA – Acizi alfa hidroxiltţi – derivati din zaharurile fructelor. Exemple: acid lactic, malic si glycolic. Au efect exfoliant, redau stralucirea pielii, reduc petele, favorizeaza disparitia ridurilor fine si sunt foarte eficienti pentru tenurile grase, acneice eliminand excesul de sebum.  
Alantoina – extrasa din radacinile si frunzele de Tataneasa are putere foarte mare de regenerare si revitalizare, antiritant, favorizeaza cresterea de celule noi ale pielii. 

Bisabolol – obtinut natural prin izolarea de fractiuni ale uleiului essential de musetel. Este folosit pentru piele sensibila, poate fi folosit si la copii. Previne roseata, imbunatateste textura si elasticitatea pielii,

Cafeina vegetala – se gaseste in cafea sau ceai negru. Este foarte utila in ameliorarea pungilor si umflaturilor din zona ochilor, creste activitatea metabolica si favorizeaza eliminarea retentiei de apa si a celulelor moarte.
Coenzima Q10 – ubichinona- vitamina Q, abreviata Q10, ajuta la restaurarea barierei hidro-lipidice, are efect anti- age, antioxidant, diminueaza ridurile.
Colagen vegetal – extract de drojdie si salcie. Pastreaza nivelul de hidratare si elasticitatea pielii, este util atat pentru orice tip de piele dar si pentru ingrijirea parului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu