luni, 10 februarie 2014

10 ingrediente sintetice ce trebuie evitate!


Ati citit vreodata etichetele produselor pe care le cumparati ? Eram convinsa! Si eu, de nenumarate ori. Tot timpul ma minunez cand vad cat de multe ingrediente sunt. De obicei cam de 2 degete :) Atat de multe incat bineinteles ma duce cu gandul ca produsul respectiv are in proportie de 98% ingrediente sintetice si daca avem noroc restul de 2% poate sa contina produse naturale.

Am intocmit o lista cu cei mai periculosi produsi sintetici pe care trebuie sa incercam sa ii evitam daca nu reusim sa ii eliminam de tot din uzul nostru. 


1. Imidazolinil urea / diazolinil urea, sunt folositi ca si conservanti in sampoane si balsamuri de par. Sunt cunoscuti a provoaca dermatite (eczeme). Diazolinil urea produce formaldehyde, un agent toxic pentru corp.
2. Metil, propil, etil paraben sunt folositi pentru a evita proliferarea microbilor si pentru conservare. Agenti toxici.
3. Petrolatum se gaseste in rujuri. Impiedica producerea de uleiuri natural de  catre corp astfel generand uscaciune si iritatie.
4. Propilen glicol , este o glicerina vegetala amestecata cu alcool, toxica si recunoscuta ca si cauza a multor alergii.
5. Sodium Lauril Sulfat, se intalneste cel mai des in sampoane. Provoaca iritatii, alergii, caderea parului.
6. Stearlkenium clorid foarte folosit in lotiuni de par, alergenic.
7. Coloranti sintetici: FD&C sau D&C (urmati de numarul culorii), sunt cancerigeni.
8. Tricthanolamin, folosit in cosmetic pentru ajustarea PH-ului , usuca pielea, parul, ochii. Este allergenic si poate fi foarte toxic daca este folosit pe o perioada indelungata.
9. Parfumurile sintetice, provaca dureri de cap, ameteli, tuse, voma.
10. PVP/VA copolimer, este un derviat din petrol si este folosit la geluri, fixative. Afecteaza plamanii si poate produce astm la persoanele mai sensibile. 

Stiu ca sunt multe si ca par greu de retinut dar ganditi-va ca e mai bine pentru voi. 
Spor la cumparaturi cat mai naturale!

Source: Danielle Huard - L'aromatherapie au service de la beaute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu